KÖPVILLKOR
Det skall vara enkelt och bekvämt att handla av oss och därför vill vi här kort förklara hur det fungerar när du beställer av oss.


Avtal och beställning
För att göra en beställning skall du vara minst 18 år, är du under 18 år skall målsman godkänna din beställning och bifoga sitt personnummer.

Orderbekräftelse
Hydrogarden skickar alltid en orderbekräftelse per e-mail till dig som kund på angiven e-mailadress där du kan finna ditt ordernummer samt övrig information. Tänk på att även kolla i skräppostkorgen om du inte har fått någon bekräftelse.


BETALNINGSSÄTT

Säkra betalningar
Att handla på nätet skall kännas tryggt och därför kan du som kund välja mellan ett antal olika säkra och välkända betalmöjligheter.


Visa & Mastercard
Vi erbjuder trygg och säker betalning med Visa eller Mastercard genom vår samarbetspartner Payson.

Paypal
Smidig, trygg och säker betalning med PayPal.


Förskottsbetalning
Vid förskottsbetalning skall betalning ske till Bankgiro 539-8680. Vid betalning skall ordernummer anges. Varorna skickas när betalning har inkommit till vårt konto.


Postförskott
Vi erbjuder att skicka mot Postförskott vilket innebär att beställningen betalas när försändelsen hämtas ut. Postförskottavgift på 80 kronor tillkommer för denna tjänst.

 
Faktura och Delbetalning - Klarna
När du betalar via faktura administreras detta av Klarna. 

Fakturan skickas via e-post.

Se Klarna för aktuella villkor; https://www.klarna.com/se/villkor

Detta erbjuder Klarna:

  • Betalningstid – alltid minst 14 dagar
  • Möjlighet till delbetalning (erbjuds f.n endast privatpersoner)

Vid betalning med faktura skickas beställningen alltid till din folkbokföringsadress per automatik. Detta för din säkerhet som kund.
Observera att vi inte kan skicka din order till annan person eller till annan adress om du har valt Klarna som betalningsmetod.


LEVERANSER

Snabba leveranser och fri frakt vid köp för över 2500 kr
Vår målsättning är, förutsatt att varan finns i lager, att packa och skicka din order nästkommande vardag efter att du har lagt din order. Själva frakttiden (normalt 2-4 arbetsdagar) tillkommer och under högsäsong kan det eventuellt dröja ytterligare någon dag pga hög belastning.

Är produkten märkt med ’Beställningsvara’ anges förväntad leveranstid under produktinformationen.

Fra
kt:
Fraktkostnaden beror på varornas storlek och vikt samt vilken storlek på emballage det måste packas i
. Du ser alltid slutlig fraktkostnad som du skall betala innan du godkänner ditt köp i kassan på hydrogarden.se

Mindre brevförsändelser för mycket små varor kan skickas i vadderat kuvert och kostar då från 35 kronor (dock ej spårbar försändelse). I övrigt ligger fraktkostnaden på från 65 kronor för paket med DHL servicepoint respektive från 85 kronor med PostNord eller Bring.
I kassan ser du också vilka fraktalternativ du har för din order.

Hydrogarden erbjuder alltid fri frakt vid köp över 2500 kronor!

 

Leveranssätt
Som speditörer använder vi oss av PostNord, DHL servicepoint eller Bring för privatkunder och med DHL för direkteverans till företag.

Tänk på att du som kund alltid skall kunna visa giltig legitimation vid utlämning/leverans av produkterna.

Vid stora ordrar som blir ett stort antal paket eller vid beställning av varor som sammanlagt blir för tungt eller för stort för att skickas med PostNord skickas det som styckegods med DHL Hemleverans vilket innebär att du måste vara hemma (dagtid) för att kunna ta emot godset.

PostNord/ DHL Servicepoint / Bring
Normal leveranstid är 2-4 arbetsdagar och paketet levereras till ditt närmsta postombud respektive DHL Servicepoint (Bring går även till DHL:s servicepoints). Om du vill hämta paketet hos ett annat ombud än ditt närmsta som det automatiskt hamnar hos så kan du skriva in det i meddelandefältet när du lägger din order. Skriv i så fall postutlämningsställets/ Servicepointställets namn, gatuadress, postnummer och ort som du önskar få det skickat till.

För små ordrar (gäller endast där varan är liten samt har en låg vikt och får plats i ett vanligt eller ett vadderat kuvert) får du vid köptillfället möjlighet att välja att få det skickat som brev med Posten för en kostnad på 35 kronor. Normal leveranstid för detta är 1-3 arbetsdagar. Levereras direkt i din brevlåda om det får plats, annars lämnas en avi från posten om var du kan hämta ut det. Brevet skickas utan sändningsnummer, därför kan vi inte ansvara för leveransen och försändelsen är inte spårbar.

Avisering
Avisering sker i första hand via SMS till det mobilnummer som angivits vid beställning och via e-mail om inget mobilnummer har angivits. Har inte paketet hämtats ut 2 dagar efter första sms-aviseringen skickas en andra sms-avisering. Om paketet fortfarande inte har hämtats ut efter 5 arbetsdagar skickas det ut en brevavisering till angiven adress.

Paketet ligger kvar i 14 dagar och går sedan i retur till oss. Tänk på att även kolla i skräppostkorgen om du väntar avisering via e-mail.


DHL Hemleverans (extra kostnad 125kr)
Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar och du blir kontaktad av DHL när godset är färdigt för leverans hos dem och ni kommer gemensamt överens om en tid (dagtid) för leverans. Du måste kunna vara hemma dagtid för att ta emot godset.
För att boka DHL hemleverans- kontakta oss med ett mail. Det kostar 125 kronor utöver själva fraktkostnaden. (Detta är en avseringskostnad som DHL debiterar).

 

Outlösta försändelser
Om inte paketet hämtas ut i tid återgår paketet till oss och vi förbehåller oss därmed rätten att debitera de merkostnader detta medför vilket är en fast kostnad på 250 kr inklusive moms för att täcka våra kostnader för frakt och returfrakt samt den extra administration detta innebär.

Vid betalningsalternativ Faktura eller Delbetalning tillkommer även den fasta fakturavgiften.

 
Har du specifika önskemål kring leveransen går det jättebra att kontakta oss på support@hydrogarden.se i samband med att du lägger ordern, innan paketet är skickat så hjälper vi gärna till.

Vi har även möjlighet att direktleverera större ordrar i Göteborg med omnejd (ca 10mil) - kontakta oss gärna på mailen om ni har önskemål på detta.

 

Transportskada
Varan skall alltid kontrolleras av kunden vid uthämtandet på utlämningsstället/vid leveransen och eventuell transportskada skall omedelbart (på ankomstdagen av leveransen) anmälas till transportören samt till Hydrogarden via e-post; support@hydrogarden.se eller via telefon 031-301 34 50. Upptäcker du skadan först efter att du öppnat paketet reklamerar du omedelbart varan till transportören samt hör av dig till oss.

OBS! PostNord har väldigt höga krav på dokumentation av en transportskada för att reklamation skall kunna göras. Läs mer på deras hemsida.

 
RETURER / BYTEN och GARANTI

Ångerrätt 

Du som kund har 14 dagars ångerrätt och öppet köp enligt lag, från det att varan hämtas i butik eller vid utlämningsställe. Spara kvittot för att styrka gällande datum. För att ångerrätten skall gälla skall kunden kontakta Hydrogarden inom dessa 14 dagar. Varan skall returneras i originalförpackning med kvitto, i oskadat skick samt oanvänd. Vid nyttjande av ångerrätten är det kunden som står för fraktkostnaden. 

Det är endast möjligt att returnera produkten om den är helt återförsäljningsbar och felfri, inklusive förpackningen. Använda produkter beviljas inte returrätt.

Produkter som har specialbeställts beviljas inte heller returrätt och kan inte returneras.

Förbetald returfraktsedel kan köpas för från 79 kr beroende på varans vikt och storlek. Kontakta oss via e-post på support@hydrogarden.se om en retursedel önskas. Vid minsta frågetecken kring ev. retur kontakta alltid oss innan.

Vid eventuell retur svarar köparen för risken för eventuell fraktskada så tänk på att packa varan ordentligt.

Köpesumman (exklusive fraktkostnader för returneringen) återbetalas inom 14 dagar från det att vi har återfått produkten och har kunnat konstatera den som felfri.

  

Reklamation / Garanti
Du som kund har 1 års garanti på samtliga produkter om inte annat anges, dock ej förbrukningsprodukter så som tex glödlampor samt produkter där normalt slitage är förekommande samt produkter där skador uppkommit pga oaktsamhet.

Vid eventuell reklamation kontaktas Hydrogarden på support@hydrogarden.se och produkten returneras i originalförpackning med kvittot. Hydrogarden bekostar frakten vid reklamation.


Personuppgiftspolicy
De personuppgifter du lämnar till oss används enbart av Hydrogarden och ingen annan.

Din e-postadress används vid orderbekräftelse och för att skicka leveransavisering så att du kan spåra ditt paket och om du anger mobilnummer kommer du att bli sms-aviserad på detta när ditt paket finns att hämta ut. Vid eventuella frågor angående din order kontaktar vi dig i första hand via angiven mailadress.


Cookies
Vi använder cookies för att identifiera besökare som unika men anonyma individer. Detta för att underlätta för dig som kund, tex genom att de varor du lägger i din kundvagn sparas en tid för att underlätta vid framtida besök.


Övrigt
Hydrogarden tar ej emot begagnade produkter.

Hydrogarden reserverar sig för slutförsäljning samt eventuella bild- och skrivfel på websidan.

Priser i: 

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV

Få nyheter från oss på Hydrogarden, Bli först med det senaste. Missa inte att få reda på kampanjer, förhandsinformation om rea och mycket annat.

VI ACCEPTERAR DESSA BETALSÄTT

Vi erbjuder Postförskott, Visa & Mastercard kortbetalning, Klarna faktura och Klarna delbetalning.