Växter består till 90% av kol, väte och syre. Den största delen, som är kol, tas in i plantan genom koldioxid (CO2) tillgängligt från luften.

Det är ungefär 300 ppm CO2 i luften och studier har visat att snabbväxande växter kan tillgodogöra sig PPM-nivåer på 1200-1500. Förenklat beskrivet så står växtligheten i direkt relation till hur mycket CO2 som finns tillgängligt. Genom att öka CO2 i ditt odlingsrum till optimala nivåer kommer du att öka plantornas tillväxt dramatiskt.

Den mängden CO2 som plantan behöver står också i direkt relation till lumen som de utsätts för (dvs ju större ljusintensitet, desto högre nivåer av CO2 kan växterna konsumera, och desto större blir de). När en planta är mättad i ljus kommer den endast att kunna tillgodogöra sig ännu mer av ljuset om det finns högre CO2-nivåer, det är därför CO2-berikning inte bara har blivit en extra fördel utan också ett viktigt verktyg.

Tillskott av CO2 är endast nödvändigt under belysningscykeln; växter kräver inte CO2 under nattcykeln när lamporna är släckta.

Här är några sätt att berika din miljö med CO2.

TNB Naturals CO2
TNB Naturals CO2 Enhancer är en CO2-generator tillverkad av 100% naturliga ingredienser. Det här...
TNB Naturals CO2 Refill
240g refill för TNB Naturals CO2 Enhancer.
No mercy Co2 Tabs
Dåligt ventilerade rum orsakar ofta en brist på koldioxid. Med hjälp av No Mercy CO2-Tabs kan...
Ecotechnics Co2 Regulator
CO2 Regulator med solenoid för montering på en CO2 gasflaska med ett flöde på 17 liter per minut...
CO2 Layflat Release Pipe
Denna slang kan du koppla på din CO2 flaska för att distrubera CO2 i odlingsrummet.
 
 
 
 
Priser i: 

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV

Få nyheter från oss på Hydrogarden, Bli först med det senaste. Missa inte att få reda på kampanjer, förhandsinformation om rea och mycket annat.

VI ACCEPTERAR DESSA BETALSÄTT

Vi erbjuder Postförskott, Visa & Mastercard kortbetalning, Klarna faktura och Klarna delbetalning.